El pròxim 11 de febrer, Algemesí es suma a la commemoració internacional del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.
LVA.- El pròxim 11 de febrer es commemora arreu del món el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Algemesí no ha volgut quedar-se arrere i ha organitzat dos actes per tal de donar visibilitat el treball i les aportacions de dones i xiquetes en l’àmbit de la Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques.
El divendres 10 de febrer, a les 18 hores, al Teatre Municipal tindrà lloc l’espectacle ‘El Conte de Persèpolis’, orientat a públic familiar, de la productora La Coja Dansa. Es tracta d’una història de ciència-ficció que ret homenatge a les escriptores i les obres d’aquest gènere que han qüestionat des dels marges l’estatus de les dones. En una confluència de còmic, dansa i projeccions audiovisuals, l’obra ofereix muntatges d’extraordinària bellesa i gran impacte emocional.
En segon lloc, el pròxim dimarts 14 de febrer, el mateix teatre acollirà a les 10:30 hores la taula redona ‘Dones i ciència’ dirigida a l’alumnat de 4t d’ESO de tots els instituts d’Algemesí, estimant-se una assistència de més de 200 joves. Esta xerrada gira al voltant de les experiències de dones científiques d’Algemesí, participaran la bioquímica Elba Barberà i Ferragud; la professora de cicles formatius d’informàtica, Estefania Monerri Mínguez; la doctora de l’aparell digestiu, Belén Beltrán Niclós i l’alumna del cicle mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes Maria Triguero Such.
A més, la regidoria també farà arribar als centres educatius d’Algemesí el joc ‘MATMEN’, que uneix màgia i matemàtiques. Es tracta d’un joc de cartes lúdic i divertit amb el qual l’alumnat de primària i secundària podrà desenvolupar una activitat enginyosa alhora que descobrir referents femenins en l’àmbit de les matemàtiques, com són la sacerdotessa accàdia Enheduana (2286-2252 aC, Mesopotàmia) o la valenciana Fuensanta Andreu Vaillo (1955-2008, Burjassot). Aquest joc ha sigut ideat i dissenyat per Enric Ramiro i Roca, veí d’Algemesí i doctor en Geografia i Història.