Algadins Grup de Danses ens oferirà el proper dissabte 8 de juny a la Plaça Major del nostre poble un nou espectacle de música i dansa en el context de les festes patronals de Sant Onofre. En paraules del seu president, Edu Roig, la intenció del grup és aportar la seua xicoteta contribució a la festa del nostre patró de la manera que millor saben fer-ho, cantant i ballant.
Algadins Grup de Danses.- En aquesta primera edició es comptarà amb la col·laboració del Grup Realenc de Picanya, amb qui l’associació algemesinenca manté una molt bona relació, que començà quan fa dos anys Algadins ballaren a la VI Temporada de Folklore de la localitat de l’Horta, i que continuarà el dissabte 6 del proper mes de juliol quan vagen a ballar a les Festes de la Sang de Picanya.
A l’espectacle es vol recrear l’ambient d’una vesprada del nostre poble en festes, quan la gent eixia de casa per a donar una volteta i acostar-se a la plaça a gaudir de l’espectacle que hi havia preparat. Enguany l’espai per a l’actuació, que tradicionalment havia estat el Claustre del Convent de Sant Vicent Ferrer, Museu de la Festa, s’ha traslladat a la Plaça per aprofitar el magnífic escenari original que aquesta ens ofereix.
Al voltant de les 20 h les dues associacions eixiran en passacarrer des del Mercat fins la Plaça Major, on a les 20,15 h començarà la mostra de balls. Durant la desfilada i també com a cloenda de l’espectacle, es comptarà amb l’inestimable col·laboració de l’Escola Musical de Tabal i Dolçaina d’Algemesí.
Dins del repertori del Grup Realenc de Picanya hi ha prevista una xicoteta mostra de balls de la Comarca dels Serrans i de la Vall d’Aiora, així com la representació del Romanç de la Buena Casada. La seua actuació també inclourà balls de les tres províncies valencianes, com ara la Jota del Barril de Betxí, el Bolero Vell de Xàtiva o la Sandinga de Xixona. D’un altra banda, Algadins Grup de Danses, acompanyats de la Rondalla Adesiara Fandanguers, ens han preparat per a aquest dia un repertori basat en balls del sud de València i nord d’Alacant, com la Jota de Barxell i la Jota rodà d’Ontinyent, que s’afegeixen a algunes peces clàssiques del grup com ara el Fandango de Sant Mateu i el Bolero Vell d’Algemesí, que en aquesta ocasió es ballarà al ritme de l’EMTiD.