- El donatiu recaptat es destinarà a un projecte de recerca sobre medicina personalitzada en oncopediatría
- Cada any es diagnostiquen 1.000 nous casos de càncer infantil a Espanya
L’Associació del Càncer d’Algemesí ha entregat el seu donatiu anual a l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe). En un acte celebrat en l’Auditori del IIS La Fe, la presidenta de l’associació, Emilia Ferragut ha fet lliurament del xec simbòlic que acredita la donació de la recaptació anual d’aquesta entitat i que enguany ha ascendit a 18.000 euros, a les doctores Vitoria Castel, cap de secció d’Oncologia pediàtrica i responsable del grup d’Investigació Clínica i Traslacional en Càncer i Adela Cañete, cap de secció de la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital La Fe de València.
El donatiu de l’Associació del Càncer d’Algemesí es destinarà a un projecte de medicina personalitzada en càncer pediàtric que desenvolupa el IIS La Fe. Els càncers pediàtrics es consideren malalties poc freqüents. Cada any es diagnostiquen uns 1.000 casos nous a Espanya. Els càncers que afecten als xiquets són diferents dels que afecten als adults i requereixen un abordatge diferent: els menors tenen singularitats que han de ser tingudes en compte en els tractaments ja que, per exemple, el seu sistema immunitari no està a ple rendiment perquè està en desenvolupament.
Des de l’Associació del Càncer d’Algemesí, la seua presidenta Emilia Ferragut, ha destacat que l’entitat és ‘molt conscient de la importància de la recerca en l’oncologia’. ‘Cada pacient és únic i nosaltres tenim les portes obertes a totes les iniciatives compromeses amb la prevenció i l’assistència als malalts, però entenem que les solucions per als més xicotets han de ser una prioritat’, ha dit Emilia Ferragut. Les sòcies de la Associació del Càncer d’Algemesí han visitat el laboratori del Grup d’Investigació Clínica i Traslacional en Càncer i han conversat amb els investigadors del IIS La Fe.
Dos de cada 10 càncers pediàtrics tenen mal pronòstic. El 80% de xiquets i adolescents ho supera. El neuroblastoma és un dels càncers pediàtrics més freqüent. Les doctores Castel i Cañete tenen una dilatada experiència i són referents en recerca i assistència, tant a Espanya com a Europa. L’equip d’investigadors que lideren les doctores Castel i Cañete treballa per a aconseguir una medicina personalitza que tinga en compte les singularitats de cada pacient i de cada tumor. L’objectiu últim és optimitzar la supervivència i la qualitat assistencial.