Aquestes dues últimes setmanes la projecció de la festa ha rebut una empenta considerable per l’interès i la demanda d’informació.
El Museu Valencià de la Festa ha sigut convidat a presentar el Patrimoni de la Humanitat d’Algemesí en dos importants fòrums culturals: Chiari (Itàlia), Montevideo (Uruguay) i Fregenal de la Serra (Extremadura), i el divendres el Museu participarà en el primer Congrés Internacional d’Esdeveniments Tradicionals organitzats per la Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló.
Dissabte passat es van inaugurar dues exposicions simultànies sobre la Festa de la Mare de Déu de la Salut en Chiari (Itàlia) i en Fregenal de la Serra (Badajoz), al temps que es programaven dues conferències amb gran afluència de públic en les dues ciutats esmentades. Les conferències de Chiari a càrrec de Julio Blasco, director del Museu, es van desenvolupar en el marc de la 14 edició de la MicroEditoria italiana i la de Fregenal en les “Jornades de Recerca de Danses Rituals” a càrrec del col·laborador del Museu David Pous, màster en Patrimoni Cultural i membre de la dansa de Tornejants. En aquests dos esdeveniments, amb la presència d’experts de patrimoni italians i espanyols, s’han concertat noves participacions i preparació d’exposicions en diverses universitats espanyoles així com la participació d’algunes de les danses de la processó d’Algemesí en diverses ciutats de la Lombardia italiana per al pròxim any.
La conferència de la Festa d’Algemesí a Montevideo, en el marc del Festival Multidisciplinari de Cultura Inclusiva, la va dur a terme el professor italià Valeriano Venneri, col·laborador de la Unesco, que va posar la Festa de la Mare de Déu d’Algemesí d’exemple de com una comunitat crea i fa perviure les seues tradicions al llarg dels segles i com aquestes poblacions troben el seu lloc en l’oferta turística cultural-patrimonial global.
Divendres que ve Julio Blasco, director del Museu d’Algemesí, al costat de David Calderilla, director del CUICIID SEECI de la Universitat Complutense de Madrid, presentaran davant experts de 26 països la ponència “la declaració de patrimoni de la humanitat en l’estratègia de relacions públiques d’un municipi”.