Enguany el ‘Mans al Riu’ de la Fundació Limne aconseguix un nou record d’afiliació, sumant la participació dels municipis d’Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Alzira, Borriana, Bunyol, Canals, Cullera, Elx , Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Muro d’Alcoi, Olba, Paterna, Pego, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent, Vila d’Agres i Xeraco, que uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport dels ciutadans que vulguen implicar-se en la campanya.
Des Limne assenyalen que «esta anualitat es batran rècords de participació ja que, a banda dels municipis tradicionalment compromesos amb la campanya s’han sumat noves localitats». El recolzament a llarg termini amb els projectes de millora dels nostres rius, com el que aporta Algemesí, són imprescindibles per «teixir una xàrcia col·laborativa entre administracions, entitats conservacionistes i la societat civil».
Pau Montalvà, que dirigeix la regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Patrimoni de l’Ajuntament d’Algemesí: “Algemesí no conta amb molt espais naturals al municipi. El riu Magre és un d’ells, i vivim quasi al seu costat. Passem pel seu costat i moltes vegades ni ens assomem. Anem a posar-lo en valor.“
L’ajuntament ha realitzat diverses tasques de neteja aquest passat 2016, i el present 2017 continuarà amb aquesta línia de treball. “La neteja del riu és competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, però, no ens podem quedar de braços creuats davant la seua inacció. Així doncs, hem netejat i netejarem aquesta zona. A més, aquest mateix mes hem realitzat
tasques de conscienciació ambiental en tots els col·legiss del poble, amb tallers de diverses temàtiques dins el propi riu Magre”, afegeix el regidor de Medi Ambient. “I tot, per a desenvolupar un projecte on pugam passejar vora riu, dins el propi caixer. Eixe és l’objectiu final: que la gent prenga consciència que tenim un espai natural, que cal gaudir-lo, estimar-lo i prendre conter d’ell”.
Font: algemesi.net