Fotografia, pintura, video art, grafiti i rap irrompen en la sala d’exposicions per a aquest estiu.
L’art urbà és el protagonista de la programació estival de la sala d’exposicions municipal d’Algemesí, situada en el Casino Lliberal, i que reuneix les propostes de joves artistes. L’alcaldessa Marta Trenzano serà l’encarregada d’inaugurar divendres 15 de juliol a les 20.00 hores el Earth festival Algemesí, comissariat per Alex Villar i Empar Cubells que integra en l’espai de la sala d’exposicions a Miguel Zaragozá, Jordi Machí, Juan Carlos Forner i una vintena de vídeo artistes coordinats per Dolores Furió i Empar Cubells de la Universitat Politècnica de València. Al costat d’ells, les peces de creadors internacionals com Jesús Azogue i Ela Wiatr.
Un projecte fresc i obert, que tracta d’explorar el concepte ‘’Terra’’ des de diversos llenguatges artístics i posicionaments poètics i que naix amb vocació d’instaurar-se com una cita d’art nou per a cada estiu a Algemesí.
En aquesta ocasió, integra el programa l’exposició ‘’Metamorphosis’’ del fotògraf Miguel Zaragozá, que aprofundeix en els elements de la terra i en la mitologia per a desenvolupar la seua habitual recerca sobre la identitat i sensualitat masculina. Cossos que naixen de les roques o l’aigua i s’abracen al mite en un cant sobre la bellesa i l’erotisme de l’anatomia masculina. Jordi Machí presenta ‘’Amb els peus en la terra’’ una galeria de retrats icònics i paisatges urbans que ens remeten a un univers paral·lel creat a partir de l’art digital.
La naturalesa líquida del pigment i la seua solidificació plàstica és l’eix creatiu de Juan Carlos Forner. Pintura mateixa, matèria mateixa que en aquesta ocasió evoquen els processos interns de la terra, equiparant geologia i pintura. Jesús Azogue, conegut pels seus projectes en les nits de blanc de les capitals europees, ens porta un micro vídeo aeri que desenganxa de la terra com un contrapunt temàtic i una ullada crítica al discurs del festival. La model i artista polonesa Ela Wiatr exhibeix el seu vídeo ‘’The best young artist’’ que va ser presentat en el MOMA de Nova York i que obri la porta cap a altres deliris terrenals com el divisme i la consideració de la vida en si mateixa com a art.
L’efecte sorpresa és un altre dels ingredients d’aquesta cita amb les arts visuals que conviden fins i tot al públic a la improvisació i a definir la Sala com un espai obert a la interacció.