La Universitat Politècnica de València estudia millorar el radi d’acció dels cotxes de la patrulla rural amb aquestes aeronaus.
El programa de vigilància del terme municipal finalitza la seua fase inicial. El responsable del projecte, el professor de la Universitat Politècnica de València, Israel Quintanilla, ha indicat que la proposta passa per incorporar un dron controlat des d’un cotxe patrulla el que facilitaria a la policia un radi d’acció de vigilància d’un quilòmetre. Quintanilla ha destacat la coordinació entre la Policia Local, Copal i l’Ajuntament d’Algemesí per a arreplegar tota la informació necessària per a dur a terme aquest treball.
Al llarg del matí s’ha dut a terme una demostració del vol d’aquests drones en una zona determinada del terme municipal i mostrar la seua operativitat amb la incorporació de vídeo càmeres de vigilància.
L’Ajuntament d’Algemesí i la Universitat Politècnica de València van signar a finals del passat mes de febrer un acord per a iniciar un projecte sobre vigilància dels camps mitjançant aeronaus per control remot. Des d’aquest moment el departament d’informàtica de sistemes i computadores i el departament d’enginyeria cartogràfica han treballat amb representants de la Cooperativa d’Algemesí i la policia per a tenir un complet mapa del terme municipal i les seues necessitats de vigilància en les temporades més sensibles de recollida de cultius com la taronja o el caqui.
La fase de recerca ha finalitzat i els tècnics ja coneixen que classe d’aeronau i de càmera utilitzar per a dur a terme aquest treball, així com l’anàlisi del terme municipal, per la qual cosa ja es podran dur a terme proves més concretes.
“Es tracta d’una mesura amb la qual volem dues coses. Una té un aspecte dissuasori i una altra de control de vigilància. Som conscients que és molt difícil posar portes al camp i el terme municipal és molt gran però anem a posar-ho més difícil pel que fa a robatoris de collites, en instal·lacions o cases de camp”, assegura l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano.