L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, a la qual pertany La Veu d’Algemesí, ha celebrat la seua Assemblea anual en València.
LVA.- La V Assemblea de l’AMIC Valencians, ha tornat a ser una celebració anual on s’han trobat els associats i han compartit inquietuds i propostes per tal de generar vincles i crear una visió conjunta de cara al futur, de la manera que millor s’adeqüe a les necessitats del sector.
L’acte s’ha inaugurat amb la intervenció de Ramon Grau, president d’AMIC Valencians, que ha fet especial menció als mitjans Camacuc i la Veu d’Algemesí afectats per la riuada. Des de l’Associació s’ha donat a conèixer la situació dels editors i les seues redaccions i ha explicat que es farà un anunci en paper i bànner per donar suport als mitjans de proximitat de València.
Durant l’acte, celebrat en el Hotel NH de València el dimarts 10 de desembre, s’ha exposat la memòria d’activitats de l’Associació, els serveis que ha ofert i els resultats de l’any 2023. Així com el número total d’associats que ha arribat als 83 mitjans en paper, digital i audiovisual. A banda d’exposar les perspectives i projectes de futur, posant especial èmfasi en els “Premis AMIC Tresdeu”, la sèrie documental “Del Poble al Món”, el fet de construir un “AMIC més global”, la nova campanya de l’entitat anomenada “El batec de la comunitat”, els nous formats comunicatius i la implementació d’un sistema d’intel•ligència artificial al servei dels mitjans de proximitat.
Jornada d’Intel·ligència Artificial generativa
A continuació, Quico Domingo, director de Mortensen i consultor IT, ha presentat un nou sistema d’Intel·ligència Artificial Generativa que s’oferirà als associats d’AMIC Valencians. L’esdeveniment ha comptat amb més de 30 persones assistents, entre elles periodistes i editores de mitjans de proximitat, així com professionals del món de la comunicació.
Domingo ha fet una introducció sobre el concepte d’intel·ligència artificial i els seus usos subratllant una idea molt clara “la IA no serveix per substituir persones, sinó per fer tasques d’una forma més eficient o desenvolupar aquelles que fins ara no hem pogut fer”, per este motiu sempre ha d’haver un humà al principi i al final de cada acció i projecte nou.
En este marc, ha presentat les diferents eines del nou sistema “IA-AMIC” per aplicar als diversos mitjans que conformen AMIC Valencians “sempre amb l’objectiu d’ampliar la capacitat de les persones” i baix els valors i l’ètica que respectin les dades dels usuaris, siguin sostenibles, privades i centrades en la cultura de destí.
Les utilitats que oferirà l’eina seran: servei de transcripció d’àudio a text, un servei de veu, un servei de creació de veu pròpia o generació de vídeo automàtica a partir de les notícies entre altres. L’eina estarà disponible per a tots els associats i associades i en les diverses varietats dialectals.
L’objectiu ha sigut proporcionar les eines necessàries perquè la premsa de proximitat puga explorar noves formes de comunicar per als mitjans digitals i conèixer les tendències internacionals de futur per a la premsa en paper, digital i audiovisual, amb un enfocament cap als de mitjans de proximitat en llengua valenciana.