El torero algemesinenc ha mort als 55 anys.

LVA.-  Víctima d’un infart, esta matinada (del 17 d’octubre) ha mort, en el seu domicili d’Algemesí, el torero José Domingo García Cobo, conegut com “El Pescaílla”.

Va començar les seues aventures taurines amb nou anys, a l’ombra del llavors joneguer Salvador Pujol. Prompte es va matricular a l’Escola Taurina de València, combinant amb capees dels pobles de Conca, Madrid o Salamanca.

Va entrar en la part seriosa del Toronto, la qual cosa li va valdre per a torejar en moltes places de categoria, com Madrid, Pamplona, Còrdova, València, Sevilla o Jerez. Va fer l’últim paseíllo a Saragossa en 1990 i va tallar dos orelles, però davant les adversitats va decidir abandonar. A partir de 1992 va tornar per a vestir de plata.

Els seus èxits més rellevants van succeir a Algemesí, dos orelles en 1988; a Càceres, un rabo en 1989, i el mateix any una orella a Madrid. En 1990 va tallar dos orelles a Pamplona, una a Algemesí i les dos referides a Saragossa.

El sepeli tindrà efecte demà divendres 18 d’octubre, a les 11:00 hores, en la basílica de Sant Jaume a Algemesí. Fins llavors se li pot vetlar en el tanatori Ciutat d’Algemesí, al carrer Fentina, 1.