Algemesí presenta una nova edició de la Setmana de l’Arquitectura centrada en la llum.

LVA.-  La llum, eixe element intangible i fonamental per a l’arquitectura, serà la protagonista de la nova edició de la Setmana de l’Arquitectura. Esta novena convocatòria se centra en la part visual amb l’objectiu de fomentar l’estima al patrimoni i la sensibilitat i que, gràcies a les actuals investigacions, tècniques o disciplines artístiques, genera il·lusió per la bona arquitectura.

La primera activitat de la setmana és la conferència «Troballes arqueològiques a Algemesí en el context de les obres de modernització del regadiu», a càrrec de Ramiro Pérez i David Cardo, arqueòlegs directors del seguiment arqueològic. Esta exposició es farà el dimecres, 16 d’octubre, a les 19.30 h en la Biblioteca Municipal i marcarà l’inici del cicle d’activitats.

La següent conferència serà el divendres, 18 d’octubre, a les 19.30 h en el Salonet del Casino Lliberal i s’anomena «Arquitectura Emocional: com l’entorn modela el nostre comportament». Esta ponència és a càrrec de Carmen Llinares, catedràtica de l’Institut Universitari d’Investigació en Tecnologia, i Juan Luis Higuera-Trujillo, cap de projectes del Laboratori de Neuroarquitectura de la UPV. En acabar, se servirà un vi d’honor.

A continuació, el divendres següent, 25 d’octubre, es farà el taller «Fotografia Nocturna i Arquitectura (amb mòbil)», a càrrec de Fotoaficionats Algemesí, a les 22.00 h en el Museu Valencià de la Festa. Per a esta activitat serà necessari inscriure’s prèviament a través de les xarxes socials de la Setmana de l’Arquitectura.

Finalment, la setmana acabarà amb el taller «Tape Art», a càrrec de Colectivo TAV, el diumenge, 27 d’octubre, a les 11.00 h en la plaça del Mercat.