El PSPV-PSOE d’Algemesí proposa a l’equip de govern local una sèrie de propostes per conscienciar de la importància de la salut mental i per combatre la soledat no desitjada.



PSPV-PSOE.-  El 10 d’octubre se celebra el dia mundial de la salut mental i per als socialistes, la Salut Mental ha de ser una pota fonamental de la salut pública i Algemesí ha de ser pioner en la implantació d’aquestes polítiques. Durant 2024 els socialistes s’han reunit amb distintes associacions així com amb la diputada autonòmica encarregada de la Salut Mental a les Corts Valencianes, Cristina Martínez per tractar diferents visions i propostes que hi han amb aquest tema. 
En paraules del regidor socialista, Rafa Lluch “Tenim molt clar que la Salut Mental va arrelada a la qualitat de vida, les oportunitats laborals, de vivenda, econòmiques, etc. Però sobretot a una atenció psicològica i social de qualitat on les administracions públiques han de prendre part i fer-se càrrec, no poden posar-se de perfil”.

Per a açò, han presentat una sèrie de propostes, que segons els socialistes, són senzilles, algunes amb cost 0 per a l’Ajuntament a l’hora de dur-les a terme, per a començar a posar en relleu i damunt de la taula la importància de la Salut Mental:



- Una de les mesures que més impacte, i necessitat a curt termini, és la creació d’un gabinet psicològic per a la gent jove entre 12 i 30 anys perquè puguen rebre un servei d’assessorament psicològic complet, una mesura que ja funciona a ciutats com Cullera.

– Mesures per a treballar en combatre la soledat no desitjada, una problemàtica que afecta sobretot a la Gent Gran, segons xifres del Ministeri de Sanitat s’estima que un 13,4% de la societat es troba en aquesta situació. És el moment de no apartar més la mirada dels nostres majors, és l’hora de començar a treballar.

Per als socialistes la salut mental no és sols tractament, sinó també la prevenció d’aquelles conductes que puguen esdevindre en un problema de Salut Mental, per això una de les primeres mesures que demanaren a l’Ajuntament es la de revertir la nova normativa de joc, que el Partit Popular va impulsar des de la Generalitat a les Corts, promovent la instal·lació de les cases d’apostes i els jocs d’atzar i eliminar la limitació de que aquestes s’instal·len als costat des nostres col·legis.