Josep Bermúdez va defensar la necessitat de parlar clar a la ciutadania, i va anunciar la proposta de celebrar una vegada a l’any un debat sobre “l’estat d’Algemesí”.
més Algemesí.- Ahir més Algemesí va celebrar l’acte central de campanya que es va ajornar el dimarts anterior i que comptà amb la presència de l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez, per a parlar d’un exemple de “polítiques valentes”. En ell el seu cap de llista, Josep Bermúdez, va explicar cinc motius pels quals demana al vot de per a la formació valencianista. El seu discurs es va centrar més que explicar les propostes, que ja han estat explicades en altres actes, en explicar els valors i la diferent forma de governar que proposen.
Així, front a altres opcions suposadament d’esquerres que confonen sostenibilitat amb rendibilitat econòmica, el cap de llista va explicar que si proposen una comunitat energètica, més que una cooperativa, no és “amb al finalitat de reduir la factura energètica” conforme figura en altres programes, sinó “perquè és la manera de combatre el canvi climàtic”, afirmà Bermúdez, qui continuà: “qui ven a la ciutadania que cal posar-se plaques per a pagar menys està enviant un missatge equivocat, i està adoptant un punt de vista merament mercantilista i neoliberal”.
Des de més Algemesí no dubten que eixes propostes populistes de fer creure que tot el món va a pagar menys de en la factura de la llum, gràcies a l’ajuntament, puga ser efectiva per aconseguir uns quants vots més, però és evident que no serveix com a política transversal contra el canvi climàtic. Per contra, la formació proposa propostes realistes, “com la de bonificar l’IBI als habitatges que generen energia neta, propostes que apliquen la resta de pobles i que ací estan absents del programes d’esquerra. Sols si qui governa es creu el que fa, i no fa les coses perquè estan de moda o per quedar bé, Algemesí avançarà, i això s’ha de fer aplicant polítiques transversals”, aseguren.
Josep Bermúdez també va explicar que la participació a tots els nivells serà un altre dels eixos fonamentals. I en eixe aspecte revelà un “punt sorpresa” que no està en el programa i que més Algemesí ha volgut guardar per aquest darrer acte, “si estem en l’alcaldia, cosa que no és impossible, tots els anys celebrarem durant el primer trimestre de l’any un debat sobre “L’estat d’Algemesí”, però no serà un plenari, els i les polítiques ja tenim un tots els mesos per a parlar d’Algemesí”. Segons va explicar es tractarà d’un encontre directe a la ciutadania, a celebrar en el Saló del plens, per a que aquesta valore directament la línia d’actuació del govern, i per a que faça arribar les seues propostes de millora. Això no s’ha fet fins ara i entenem que seria una forma d’aproximar la gent a la política i fer-los entendre que la política també és cosa d’ells i elles, i no sols cada quatre anys.
Per últim, també va explicar l’obligació que té un polític o una política de parlar clar a la ciutadania i no amb subterfugis com es fa fins ara. És per això que proposà, per a salvar les festes de setembre, reconéixer que, després de 13 subhastes de la plaça de bous om sempre s’han quedat cadafals sense adjudicar, el debat s’ha de centrar no en la qüestió de la tauromàquia, que divideix a la societat d’Algemesí, sinó en canviar el model de festa.
Segons considera l’equip que ha elaborat el programa “si ara es recapta menys de la meitat que en 2008 és perquè el model està en crisi. La proposta de destinar els diners que ara van a la tauromàquia a quatre macroconcerts oberts i per a tota la població, durant la Setmana de Bous, no va contra la festa, sinó a favor de mantindre eixa setmana com a festiva”. L’immobilisme que des de 2009, any en que entra en crisi, mantenen la resta de partits no s’ha revelat com la solució, sinó com la font del problema. I per això, Bermúdez també apostarà clarament, com des de 2011, per la construcció d’un Recinte Firal.
Sostenibilitat, participació i claredat han de ser i seran, juntament amb altres més, els eixos transversals que definiran la legislatura 2023-2027 per a més Algemesí.