Sime Llicer Ferri exposa al Museu per aproximar la figura de Joan Fuster al públic infantil amb tallers pedagògics per a l’alumnat dels col·legis d’Algemesí.
LVA.- Cavil•lejar és una exposició divulgativa d’art contemporani que té com a objectiu donar-li valor a la figura de Joan Fuster i aproximar-la al públic. Aquesta mostra itinerant s’inaugurarà el pròxim dimecres dia 2 a les 11:00 h. al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí commemorant el Dia Internacional dels Aiguamolls i rendint homenatge a l’Any Joan Fuster, declarat enguany amb motiu dels cent anys del naixement de l’escriptor de Sueca.
Sime Llicer Ferri, l’artista que hi ha darrere de l’exhibició, confessa que la font d’inspiració ha estat el conte de Joan Fuster Abans que el sol no creme, on l’escriptor parla del cultiu d’arròs. Llicer Ferri parteix d’aquest símbol tan emblemàtic del nostre territori com a “punt de connexió per arribar al públic a partir d’un element que tenim en comú: l’arròs és cultura, paisatge i gastronomia.”
Aquesta mostra artística parla d’habitat, de construcció d’una identitat, però sobretot de la tradició arrossera i del paisatge de marjal a través de 87 ànecs de fusta antics restaurats, quatre quadres de gran format amb els colors característics del conreu de l’arròs, onze dibuixos il•lustratius del procés de l’arròs i dos gravats calcogràfics. Llicer Ferri fa servir tècniques antigues com la pintura al tremp d’ou o el gravat des d’una òptica moderna i nova que revigoritza aquests costums ancestrals.
Una part molt important que acompanya l’obra de l’autor són els tallers didàctics, per mitjà dels quals l’artista pretén donar ferramentes d’anàlisis i lectura de l’art contemporani al públic infantil amb l’objectiu de descobrir el món que ens envolta a través de les arts visuals. Així, durant les setmanes vinents i començant el pròxim dimecres, alumnes de diversos col•legis d’Algemesí tindran l’oportunitat de participar en tallers amb caràcter pedagògic com Construïm un ànec o Arròs, plats i procés.
La mostra ha estat fruit de la col•laboració de les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Algemesí i segons va recalcar l’artista en una entrevista a la revista Arrels, el nom Cavil•lejar té a veure amb l’expressió que li dia sa iaio: «menja, beu i no cavil•leges» quan el veia pensatiu durant alguns estius. Cavil•lejar «és un punt de reflexió a partir dels quals naixen els projectes i treballs», indica Sime Llicer.