El 9 i 10 de desembre se celebraran aquestes tradicionals jornades que enguany seran telemàtiques al voltant del món industrial.
IES Bernat Guinovart.- Donada la situació actual, el nostre institut ha decidit avançar la celebració d’aquestes jornades del segon trimestre al primer trimestre. D’aquesta manera ens assegurem que una activitat tan important per a la formació del nostre alumnat es duu a terme. I com no podia ser d’altra manera ens hem adaptat a les circumstàncies. El director del centre Juan Francisco del Amor ens explica la principal novetat d’aquest any: “sempre diguem al nostre alumnat la importància que té saber adaptar-se a un canviant mercat laboral, i enguany ens hem tingut que aplicar la lliçó. No podíem fer unes jornades presencials, per raons obvies, així que ens hem posat mans a l’obra i les hem organitzat totalment telemàtiques”. Aquesta nova modalitat de jornades és tot un repte que els Departaments Didàctics de Formació i Orientació Laboral, Administratiu, Manteniment, Mecanitzat i Electricitat han sabut afrontar de manera molt eficient.
Gràcies a les Jornades l’alumnat té un primer contacte amb el món empresarial i laboral, i en aquesta ocasió permet que l’alumnat de cicle industrial conega les últimes innovacions tecnològiques que realment estan incorporant les industries, així com que l’alumnat administratiu descobrisca la importància que es dona hui en dia a la imatge i la vida saludable en el món del màrqueting i el comerç.
Pel que fa a les empreses tecnològiques i industrials que participen volem donar les gràcies a Universal Robots, CFZ Robots, Giref, SMC, Hoffman Group i Mecanizados Garrigues per la seua col·laboració incondicional. La robòtica col·laborativa, el manteniment en energies renovables, el control dels actuadors mecànics, les eines d’èxit en el mecanitzat o la incorporació al món laboral dels mecanitzats serà allò que aquests tècnics i empresaris explicaran al nostra alumnat de cicles industrial, i que se’ns dubte els permetrà incorporar-se millor a les pràctiques quan les realitzen.
Per altra banda la nutricionista Cristina Barberá i l’especialista en imatge Elena Sanz s’encarregaran d’orientar al nostre alumnat d’administratiu en dos aspectes fonamentals per a la seua incorporació al món laboral. El món administratiu està profundament emparentat amb el del màrqueting i el comerç i és per això que complementar la seua formació més tècnica amb orientacions sobre la importància de la imatge i la vida saludable resulta fonamental hui en dia per a trobar feina.
Però si hi ha una activitat que enguany resulta novedosa és l’entrevista telemàtica que el nostre alumnat realitzarà al president d’EMPAL, Mariano Clemente, i a tota la seua Junta Directiva. Aquesta entrevista fa temps que l’estan preparant en classe, ja que han abans han realitzat un xicotet treball d’investigació sobre la idiosincràsia del món empresarial, i en concret sobre el teixit industrial i comercial d’Algemesí.
Tot i que l’objectiu des de sempre de les Jornades “La Formació Professional i l’Empresa” ha estat i és servir-los com una primera aproximació, des del món acadèmic, al món laboral i empresarial, enguany hem d’afegir com a nou objectiu. En aquestes dotzenes jornades volem que descobrisquen que, tant si s’és treballador com empresari o autònom, adaptar-se a les circumstàncies laboral, socials i econòmiques del moment resulta imprescindible en un món tan dinàmic i canviant com el que tenim, i en eixe sentit que vegen que es poden organitzar unes Jornades, fins i tot de manera telemàtica, volem que els servisquen d’exemple i al·licient per a descobrir la importància de la formació contínua una vegada acaben la seua formació reglada acadèmica.